Cocktail Maison

Cocktail Maison (Inge Smedts – dwarsfluit, piccolo en altfluit, Nico Schoeters – marimba en vibrafoon)

Wat als... Vlaamse componisten zich laten inspireren door hun favoriete cocktail?

Een cocktail is een mengeling van verschillende en uiteenlopende componenten die samen tot een nieuw en heerlijk geheel leiden. Dit principe past Cocktail Maison toe op muziek voor fluit/piccolo/ altfluit en marimba/vibrafoon met als resultaat een bruisende mix, voor u opgediend door Inge Smedts en Nico Schoeters.

Muziek van Piet Swerts, Jef Neve, Klaas Coulembier, Jan Huylebroeck, François Glorieux, Bart Watté, Nico Schoeters en Etienne Houben

CD beschikbaar in de E-shop.

Amarant+

Amarant+ (Sarah Peire, sopraan, Inge Smedts - dwarsfluit, Eva Saliën - klarinet, Dymphna Vandenabeele - hobo, Marjolein Gerets - fagot, Emma Van den Ecker/Tinne Dehertefelt - hoorn)

Amarant+ is een uniek gegeven in het Belgische muzieklandschap: een vrouwelijk en vrolijk houtblaaskwintet waarin diversiteit, dynamisme en enthousiasme troef zijn plús een schitterende, expressieve sopraan.

Dankzij de vernieuwende combinatie van houtblaaskwintet met sopraan staat er geen limiet op het repertoire van Amarant+. Poëtische liederen, bekende klassieke opera-aria’s, vrolijke volksmelodieën, ... alles krijgt een plaats. Door de brede muzikale smaak van de dames en de prachtige arrangementen van huisarrangeur Bart Watté wordt qua repertoire niets uitgesloten

Programma's:

Meer info over Amarant: zie hieronder

Scarlet Harptrio

(Inge Smedts - dwarsfluit, Katelijne Onsia - altviool, Annelies Boodts - harp) Scarlet

In 1915 schreef Claude Debussy een sonate voor dwarsfluit, altviool en harp. De ongewone bezetting bleek een schot in de roos en vele componisten vonden in de voorbije eeuw de weg naar het harptrio.

Deze muziek, vaak heel poëtisch en lyrisch, is bij de drie jongedames van Scarlet in goeie handen. De mooiste pareltjes uit het repertoire worden gespeeld met elegantie, precisie en vooral met een aanstekelijk enthousiasme.

Muziek voor harptrio is per definitie 20ste eeuwse muziek, gaande van Debussy tot Takemitsu.

Scarlet onderscheidt zich door haar flexibiliteit. Solo's, duo's en trio's uit alle mogelijke stijlperiodes kunnen aan bod komen tijdens concerten, recepties of andere gelegenheden. Door de ruime bagage van elke muzikant kunnen er naast de voorgestelde programma's ook nieuwe programma's worden samengesteld die een perfect antwoord bieden op wat u zoekt.

Ontdek de vele mogelijkheden van Scarlet: à la menu of à la carte, zoet of bitter, hartig of verfrissend, ...

Voor een voorsmaakje, luister hier:

Sonate (C. Debussy) - Pastorale (live Scarlet Harptrio)
Harp duo

Duo fluit - harp of gitaar

(Inge Smedts - dwarsfluit, Leen van der Roost/Lakshmi Matthieu - harp, Mattie Archie - gitaar)

Zowel in de combinatie met harp als met gitaar leent een duo met dwarsfluit zich perfect voor het opluisteren van feesten, maaltijden, recepties, academische zittingen, inauguraties enz., maar ook voor een huiskamerconcertje of een luisterconcert met lichtklassieke muziek past dit duo helemaal binnen de mogelijkheden.

Met een programma van Bach tot Jongen, Debussy tot Monty en Miyagi tot Fauré biedt de combinatie van fluit en harp altijd de mogelijkheid de juiste sfeer te treffen voor uw event.
Ook met gitaar hebben we een prachtig programma klaar voor zowel een luisterconcert dat qua programma varieert van klassiek tot modern, van tango tot folksongs, van Piazolla tot de Mountain Songs van Robert Beaser, als voor de opluistering van recepties of feesten met lichte en goed in het oor liggende achtergrondmuziek.

De muzikanten hebben een ruime ervaring als uitvoerend musicus op hoog niveau en ze staan dan ook garant voor een kwalitatief hoogstaand concert.

Amarant

(Inge Smedts - dwarsfluit, Eva Saliën - klarinet, Dymphna Vandenabeele - hobo, Marjolein Gerets - fagot, Emma Van den Ecker/Tinne Dehertefelt - hoorn)

Amarant is een nieuw, vrouwelijk en vrolijk houtblaaskwintet waarin diversiteit, dynamisme en enthousiasme troef zijn.

Dit ensemble is opgericht door drie muzikantes van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen: Inge Smedts (fluit), Eva Saliën (klarinet) en Dymphna Vandenabeele (hobo). Marjolein Gerets (fagot) en Emma Van den Ecker (hoorn) waren al snel te vinden om dit olijke drietal te vervoegen. De vijf dames van Amarant bewezen al hun kunnen in gerenommeerde ensembles en orkesten in België en ver daarbuiten.

Amarant wil het repertoire voor houtblaaskwintet herbekijken en uitbreiden met nieuwe composities. Door de brede muzikale smaak van de dames wordt qua repertoire niets uitgesloten. Originele composities voor houtblaaskwintet, bewerkingen van het grote klassieke repertoire, ... alles krijgt een plaats.

Met hun muzikale ervaring en tegelijk jeugdig enthousiasme én een grote dosis humor maakt Amarant van elk concert een onvergetelijke belevenis die jong en oud zullen smaken.

Volg Amarant ook via Facebook.

Amarant