Solist China

Solist

Ook als solist trad Inge reeds op in binnen- en buitenland, van Luxemburg tot China, van Nederland tot Noorwegen.

In juli 2013 creëerde ze 'Charles V' van Bart Picqueur voor fluit, piccolo, altfluit en doedelzak met het slagwerkensemble 'De Herleving Brussegem' olv Walter Van de Venne. Met dit prachtige werk én ensemble werden ze niet enkel wereldkampioen met 95,08% op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in 2013, maar nu ook Belgisch Kampioen in de hoogste afdeling met 95,20% en zo ook Vlamo ambassadeur 2015. Dit werk werd in 2014 door Bart Picqueur zelf bewerkt voor fluiten en doedelzak met harmonie-orkest en ging in deze versie in première op 26 april 2014 met Inge en de harmonie St-Cecilia Zele olv de componist zelf.

In 2017 creëerde Inge Cosmpolydian van Nico Schoeters en het Piccoloconcerto van Bart Watté met het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle olv dirigenten Dirk De Caluwé en Bart Watté in de prestigieuze Concertzaal Harpa in Reykjavik (Ijsland) en in de Blauwe Zaal van deSingel in Antwerpen.

Bekijk hier Inges repertoirelijst voor zowel fluit, piccolo, altfluit als Vlaamse doedelzak (of een combinatie van deze instrumenten) met harmonie-orkest, fanfare of strijkersensemble. De mogelijkheden gaan van klassiek tot folk voor de diverse moeilijkheidsniveaus voor het orkest (van 3de tot superieure afdeling).


Solist China

Freelance muzikante

Als freelance muzikante op fluit, piccolo en altfluit wordt Inge Smedts gevraagd voor kamermuziekensembles (o.a. Emanon Ensemble), Symfonische Orkesten (o.a. Vlaams Radio Orkest, Il Novecento, La Passione, Bes the Chamber Orchestra), diverse harmonieorkesten, opnames filmmuziek (oa Steve Willaert), cd-opnames en live-opnames.

1e solist piccolo bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen

Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen

Voor informatie over de concertkalender en cd's van de Gidsen, klik hier.