Inge Smedts website

Welkom op mijn website

Hier vindt u nieuws, concertaankondigingen, informatie over mijn verschillende kamermuziekgroepen, recensies en artikels over voorbije concerten, foto’s en filmpjes.

Voor een volledig overzicht van mijn concerten en optredens kan u ook terecht op mijn facebookpagina. Hopelijk zie ik jou op één van de komende concerten!


Cocktail Maison

Wat als... Vlaamse componisten zich laten inspireren door hun favoriete cocktail?

Muziek van Piet Swerts, Jef Neve, Bart Watté, Jan Huylebroeck, Etienne Houben, Klaas Coulembier, Nico Schoeters en François Glorieux.

Ism Koninklijk HarmonieOrkest Schelle olv Dirk De Caluwé en solist op marimba en vibrafoon Nico Schoeters.

25 mei 2017, 20u, Blauwe Zaal deSingel

Tickets: €10 (VVK), €12 (ADD). Reserveer alvast uw plekje: info@ingesmedts.be.


Cultuurlaureaat Lochristi 2015

Tijdens de elf juliviering van 2015 in de kerk van Hijfte, mocht ik de eer waarnemen om tot Cultuurlaureaat 2015 verkozen te worden. Ik ben dan ook erg vereerd dat ik deze erkenning in mijn thuisgemeente mocht ontvangen.


Wereldkampioen 2013 én Vlamo ambassadeur 2015 met Percussie-ensemble “De Herleving Brussegem”

In opdracht van het slagwerkensemble ‘De Herleving Brussegem’ olv Walter Van de Venne componeerde Bart Picqueur "Charles V". Dit werk over het leven van Karel V van Gent is geschreven voor percussie-ensemble met solo's voor fluit, altfluit, piccolo en Vlaamse doedelzak.

Met dit prachtige werk én ensemble werden we niet enkel wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in 2013, maar nu ook Belgisch Kampioen in de hoogste afdeling met 95,20% en zo ook Vlamo ambassadeur 2015.


Upcoming events

16 januari 17 – 19u30: Concert doelzakklas Merelbeke

Leerlingenconcert
Locatie: Gaversesteenweg 195, Merelbeke

22 januari 17 – 10u: Amarant+ - Matinée à l'opéra

Nieuwjaarsconcert KVIM
Locatie: Campus De Nayer, Sint Katelijne Waver

28 januari 17 – 16u: Amarant+

Matinée à l'opéra
Locatie: De Kleine Stooringe, Rumbeke-Roeselare

28 januari 17 – 19u: Amarant+

Soirée à l'opéra
Locatie: De Kleine Stooringe, Rumbeke-Roeselare

19 februari 17 – 11u: Amarant+

Matinée à l'opéra
Locatie: CC Guldenberg, Wevelgem

25 mei 17 – 20u: Cocktail Maison

Wat als... Vlaamse componisten zich laten inspireren door hun favoriete cocktail?
Locatie: Blauwe Zaal, deSingel, Antwerpen


Palmares

10 november 2016: Scarlet Harptrio, conservatorium aan zee, Oostende.

16 oktober 2016: Scarlet Harptrio, concertreeks JAT, conservatorium Hasselt.

20 juli 2016: Amarant, Zomeravondconcerten aan Zee, Cadzand.

21 april 2016: Recital fluit en orgel, Zaffelare.

10 maart 2016: Amarant+, Soirée à l’opéra, Brugge.

27 februari 2016: Solist met Fanfare De Vrije Vlaamse Zonen, Kapellen-op-den-Bos.

26 februari 2016: Casual Chic XL, CC ’t Spoor, Harelbeke.

15 februari 2016: Solist met Koninklijke Symfonische Kring, Aalst.

22 december 2015: Amarant+, Matinée à l’opéra: Verhalenfestival, Gravensteen, Gent.

19 december 2015: Solist met Harmonie Sint-Cecilia, Zeveneken.

18 oktober 2015: Belgisch Kampioen Vlamo, ambassadeur 2015 met Percussie-ensemble “De Herleving Brussegem” olv Walter Van de Venne

30 augustus 2015: Amarant+ op de Cultuurmarkt Antwerpen

9 mei 2015: Solist op het Galaconcert van Fanfare St-Dyonisius Opoeteren olv Michel Vanderhoven

23 juli 2014: Amarant+ op de Gentse Feesten, Tinnenpot Theater

3 mei 2014: Een avond met Inge Smedts – Kunstenfestival ‘Kunst Omdat het Moet’ Lochristi

26 april 2014: Solist op fluit, piccolo, altfluit en Vlaamse doedelzak met Harmonieorkest St-Cecilia Zele olv Bart Picqueur, Zele Zoemt, Zele.

4 april 2014: internationale CD-voorstelling Casual Chic op het 9th International Flute Festival van het European Flute Centre te Ittervoort, Nederland.

18 maart 2014: Scarlet Harptrio te Mortsel.

9 november – 14 december 2013: CD-voorstellingen Casual Chic in Ieper, Lier, Lochristi en Zaventem.

16 nov 2013: Solist met Stordal Hornmusikklag olv Nick Ost, Stordal, Norway.

18 juli 2013: Solist met Percussie-ensemble ‘De Herleving Brussegem’ olv Walter Van de Venne: 3 concerten en het WMC te Kerkrade, Nederland: Wereldkampioen met 95,08%.

13 april 2013: Solo concert in het Cultural Arts Centre, Suzhou, China.